Anda pelawat yang ke

Followers

LOCAL TIME GMT +8

Saturday, September 29, 2007

HAM RADIO MUST UPGRADE THEIR SKILLSSELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN DARIPADA 9M2MGL SERTA KELUARGA SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN DARIPADA 9M2MGL SERTA KELUARGA

LEARNING CW "BASIC" WHY NOT TO TRY IT

Cara pembelajaran cw aku adalah unik jika dibandingkan dengan teknik-teknik yang sedia ada disamping mengikuti kelas arwah 9M2GL,alhamdulillah komitmen dan jadual pembelajaran yang ditepati membuahkan hasil.

Rekodkan AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA-ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ 14-15wpm( 20X) mainkan dan dengarkan iramanya,dengar sebutkan "alfa" jangan sebut di da(alfa) dengan menggunakan jari sambil seperti umpama menulis catakan "a"

Jika anda rasa anda telah mahir songsangkan turutan Z-A (20X) kelajuan sama seperti di atas sambil sebutkan sama seperti di atas.

Apabila anda telah mahir susun A-Z menjadi ayat ringkas contoh seperti THE QUICK BROWN FOX JUMP OVER THE LAZY DOGS.Sekali lagi convertkan ke Mp3 file main ulang-ulangkan kadar masa 10-15minit kelajuan 14-15wpm.

Jika dirasakan anda boleh copy ayat-ayat tersebut sila songsngkan SGDS YZAL EHT REVO PMUJ XOF NWORB KCIUQ EHT....convert ke Mp3 speed sama seperti di atas.

Mengapa THE QUICK BROWN FOX JUMP OVER THE LAZY DOGS ( Kesemua abjad A-Z terdapat dalam ayat tersebut.

Untuk praktis sending, permulaan sila gunakan gunakan group-group abjad yang saya lamprkan di bawah
E-I-S-H
T-M-O
N-D-B
A-W-J
A-U-V
A-R-L
K-C-Y
G-Z
U-F
K-X
R-P
G-Q

Apabila anda telah mahir sila sending ayat berikut:THE QUICK BROWN FOX JUMP OVER THE LAZY DOGS dan ulang sending dalam susunan songsang SGOD YZAL EHT REVO PMUJ XOF NWORB KCIUQ EHT.

Juga praktis BEST-VEST-FIVE-ANTENNA. dan CONNECTING PEOPLE ( ini adalah sms tone dari hp nokia 3310-3315)


SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN DARIPADA 9M2MGL SERTA KELUARGA SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN DARIPADA 9M2MGL SERTA KELUARGA