Anda pelawat yang ke

Followers

LOCAL TIME GMT +8

Saturday, August 18, 2007

Morse Key Yang Banyak BerjasaMorse key nilah yang aku usung pi mai pi mai 2 kali dekat Cyberjaya,first kantoi masa sessi ujian penerimaan tak sempat nak guna,cuma kedua saja aku dapat gunakan,bunyinya boleh tahanlah sekali ketuk aja...bergaung satu Cyberjaya tu..hehehe....semua bahan yang aku gunakan boleh dikatakan bahan recycle.Masa nak test malu juga sebab key yang aku bawa memang tak secantik key kengkawan lain bawa ( komersial) apapun aku bangga sebab aku lulus sessi "sending" dengan menggunakan key ini.Kekuatan bunyi menyamai key yang gunakan amplifier apa taknya aku gunakan bateri 12v 7.2AH 3-4 bulan bateri tu mampu bertahan,buat pengetahuan korang paling lekeh pun harga bagi sebuah morse key antara Rm80 tu yang member aku jual,aku dengar dari member yang lain key ni ada dijual di Jalan Pasar KL berapa harganya aku lupa nak tanya.
Sebagai ham kita tak seharusnya begantung kepada peralatan komersial semata-mata,pelbagai alatan boleh dibuat sendiri jika seseorang itu berminat untuk mencubanya,walaupun hasilnya tak seberapa namun kepuasan itu yang paling penting.

1 comment:

Jurukaka said...

Hahaha.... first time hang keluaqkan morse key tu kat MCMC, terbeliak mata pegawai tentera tu..... Bunyi dia yang paling aku suka, sebijik macam ada Hifi walaupun speaker dia kecika hahahaha.... syabas!!