Anda pelawat yang ke

Followers

LOCAL TIME GMT +8

Sunday, August 24, 2008

MY HHO PROJECT
Saya dah tertarik pasal HHO atau Hydrogen booster ni,saya banyak membaca forum-forum yang berkaitan dengan HHO,sejak minyak naik dan turun pun tak seberapa,terasa nak homebrew HHO ni mungkin sedikit masa lagi saya akan pasang pada mobile siapa tahu...kalau order daripada luar harganya mencecah ribuan ringgit,pernah saya call ada dealer kat Alor Star mak oii!! Rm550 seunit,yang kat Negeri Sembilan pula harga pun lebih kurang juga err..ada tengok kat youtube orang Malaysia kita buat guna s/steel paip..saja call dia aduih!!! Rm1.6k...hahahaha...ketuk-mengetuk sungguhlah dorang ni benda ni bukan ada apa-apa pun kata orang buat lebih baik buat daripada beli sama macam antenna kalau buat kita tahu mana silapnya...eeemmm pasal silap tulah...yang buat saya pening kepala ni,ntah apa yang silapnya ntah!!! bubble tak banyak keluar HHO generator ni produce tak banyak mana pun...eeemmm first time project tak menghampakan saya,mungkin ada yang tak kena ni!!!Mamat dari seberang buat HHO ni guna botol kicap/sos jer siap pasang kat motor dia.
campuran sodium bikabornat tu kurang sangat kot agaknya? errr...atau supply tak kuat 12V 7.2amp saja....hehehehe...paip bubbler tak padan besar sangat..hehehehehe....
kalau ada sesiapa yang pernah homebrew HHO ni tolong syer dengan saya,dia punya elektrod tu main belasah jer...nampak gayanya nak kena trail and error...trail and error lagilah...hehehehe....mungkin sebab tu kot benda ni dorang yang buat demand harga gila-gila....issshh!!! kalaulah experiment demi experiment menjadi....1pc Rm500 x 20unit = Rm10K hehehehehe....IC7000 dah dalam tangan dah ni....hehehehe
*Benda ni saya buat tak serius sekadar nak dapat experience...may be lepas ni nak buat secara serius,kalau suksess dah boleh jimat rata-rata dorang claim boleh jimat sehingga 30-40%.
kalau anda berminat dengan HHO ni saya linkkan beberapa web page yang berkaitan dengan HHO,water4gas,hydrogenFuel
Dari seberang membuat sendiri HHO Generator
Ni serba sedikit berkenaan pasal HHO yang saya salin daripada blog dealer kat Alor Star tu.

Teknologi ini bukanlah untuk menggantikan fuel fossil sekarang dengan menggunakan air 100%. Sehingga sekarang pembuat kereta dunia telah pun mengeluarkan kereta hybrid 100% cell hydrogen bukan 100% air. Harganya macam dua kai ganda harga kereta sekarang. Apa yang hendak saya utarakan ialah satu teknologi di mana kereta anda sekarang, samada petrol atau disel boleh dijimatkan penggunaan fuelnya sehingga 60% dengan menyuntik gas hydrogen (brown gas) kedalam kebuk pembakaran enjin kereta anda. Gas hydrogen ini tidak payah di beli kerana ianya datang dari air yang di masukkan kedalam hydrogen generator yang di pasang dalam kereta anda itu.

Teknologi ini telah berusia lebih 91 tahun lamanya. Apa yang dibuat ialah membangunkanya semula secara lebih simple, selamat dan murah. Walaupun tidak dinafikan adanya Hydrogen Generator yang canggih sekarang ini tetapi ianya tak mampu kita miliki. Electrolyzer, bubbler dan bekas di sepadukan bagi menjadikannya satu alatan yang ringkas dan mudah dipasang oleh sesiapa saja.
Faedah lain dari coiled/spiraled electrode WIRES – yang tidak berupa plate. Magnetic vortex yang diujudkan olehnya menolong memecahkan atom air, jadi kita tak perlukan kuasa yang banyak dari system elektrik kenderaan dan dgn ini menjadikan system ini mudah dan murah. Tiga factor besar yang berjalan serentak untuk memecahkan atom air: Arus terus letrik melalui dawai electrode, magnetic vortex yang terjadi kerana bentuk electrodes, dan tekanan vacuum yang memang sediada dalam enjin kenderaan anda.

link ke blog/website/forum untuk rujukan kepada mereka yang berminat untuk homebrew hho generator:
forum S10 forum.com
Flat doodle
Diy HHO
Elektroliser sederhana
HHO_Gas
Fuelsaver on9
suryagunawan blog
Aristocutionor all HHO video
Ahmadsamantho
Mobil motor bahan bakar air
Energiair
Kymco Indonesia Forum
Mojokerto blog
Bagusalfa blog
Sabah forum
Carigold portal forum
Purgebrain
Serayamotor diskusi
Grandcivic.com
Fuelsaver video
Kymco

Forum.maxima
Free energy/pdf details hho plan
Free energy info
How to build HHO
HHO Forums.com

2 comments:

Anonymous said...

saya suka blog ni setiapa minggu saya masuk, tapi kalau abang bubuh butang nak stop atau pause lagi saya amat hargai :)

FuelSaver said...

Salam,

Tahniah..semoga anda dapat membina HHO dan dapat dikongsi oleh orang ramai...

Harga kami tidaklah mahal..berbanding dgn tenaga dan usaha yg kami jalankan selama ini...contoh untuk hari ini kami sedang menguji kereta Ijection buat kali ke 10..dan akhir kami berjaya mendapat penjimatan yg dikhendaki...bukan kos penyediaan alat HHO ini...tapi kirakan sekali kos ujian, minyak , masa, pomen dan banyak lagi..

hanya memberi pandangan..semoga anda mendapat apa yg anda hajati

Fuelsaver-on9. Seremban
www.fuelsaver-on9.blogspot.com