Anda pelawat yang ke

Followers

LOCAL TIME GMT +8

Sunday, September 7, 2008

BILA LELAKI MEMASAK



Sepanjang seminggu bulan puasa ni tak banyak aktiviti yang dilakukan balik saja kerja saya habiskan masa dengan anak-anak,ntah tetiba saja orang rumah call kelmarin dahulu nak makan dari penangan sentuhan saya masa berbuka petang ni katanya dia dah belikan 2 ekor ikan siakap ...eeeemmmm suruh saya masaklah tu,bab memasak bagi saya dah sebati dengan diri almaklumlah arwah ayah saya memang pakar dalam bab masak,kata orang bapa borek anak rintik hehehehe....dahulu bila tengok arwah ayah sering ke dapur rasanya masa tulah saya dah mula berminat dalam bab masak memasak ni cumanya tak beberapa serius kot,selain daripada hobi radio,buat projek elektronik,memancing dan lain-lain memasak memang dah jadi kegemaran,hahahaha....setahu saya rakan ham yang handal masak ialah 9W2TMT=Pak Usop dan beberapa ham di utara saya dah lupa nama-nama mereka,kepada rakan-rakan yang tak tahan daulat pada bulan puasa ni elakan dari melihat paparan ni,salah satu cara nak berjimat ialah dengan cara homebrew sendiri masakan-masakan yang dijual diluar tu,kata orang buat dan beli,buat sendiri tu lebih menyeronokan.Suatu masa dahulu saya memang tak miss tengok rancangan Iron
Chef.



Antara blog atau website masakan yang kerap saya lawati ialah
Teratak Chetam
Marimakan
Resepi.net
Resepidiana

2 comments:

yongzu @ 9W2YZU said...

Bak kata orang Sarawak apabila melihat posting kali ini: Nyamannya... :)

alin0ne78 said...

wah .. sedap mata memandang ..
sedap lagi rasanya ..

kan kak yong kan ..??

(tertunggu2 jg XYB sendiri sediakan juadah berbuka) :P