Anda pelawat yang ke

Followers

LOCAL TIME GMT +8

Saturday, December 27, 2008

JOM HIJRAH

Esok kita semua akan menyambut kedatangan tahun baru 1 Muharam 1430 dan tak beberapa hari lagi pula tahun baru masihi pun akan ditempohi semestinya kedatangan Muharam dan Masihi akan membawa kita ke umur yang seterusnya.Tiap orang mempunyai perancangannya tersendiri bagaimanakah dengan anda.

Apakah anda berpuas hati dengan pencapaian anda selama ini,sepastinya dengan keadaan ekonomi yang tak beberapa bagus,membuat perancangan yang teliti diharapkan sedikit sebanyak dapat membantu,kalau ada yang hendak tukar kereta baru,nak beli rig baru dan segala macam lagi fikirkanlah,apakah semua itu perlu???

Adakah perbelanjaan tersebut memberikan kesan impak kepada tabungan sedia ada,jika ya ketepikan dahulu akan hasrat anda itu,dalam kita sibuk dengan pencaturan budget
2009 makin tersepit pula dengan gesaan kerajaan menggumumkan bahawa penguatkuasaan pemasangan
tali pinggang belakang adalah pada 1 Januari 2009,aduh!!....makin parah ni!!! tak pasang saman!!! dan selepas ini nescaya pak polisi akan adakan tahan pukat sana dan pukat sini.

Emmm....kita dicanang untuk berjimat cermat tapi pada masa yang sama kita juga dibebankan dengan penguatkuasaan yang pada hemat saya amat tak sesuai dalam keadaan ekonomi yang makin tenat ini.Apa pun bagi pemilik kereta proton semi retro ataupun pemilik kereta second hand macam saya ni syabas dan tahniah kepada mereka yang menangguk di air yang keroh dan kepada owner kereta saya yang pertama "kenapalah hang pi potong tali pinggang belakang kereta hang???"
Kepada rakan-rakan ham sekalian takkan nak duduk ditakok lama,bulan 3 atau 4 ini sambutlah cabaran untuk buktikan.... 9M adalah milik anda,kepada mereka yang telah tewas terdahulu persiapkan diri bagi menukar jersi baru....ingat pesan ini "kalau kail panjang sejengkal lautan dalam usah diduga""kalau pergi nak suka-suka batalkan saja niat anda".Jadikan 2009 dan 1430 sebagai tahun kejayaan anda ayuh buktikan tiada yang mustahil jika "sama-sama pecahkan ruyung sama-samalah kita dapat sagunya"

No comments: