Anda pelawat yang ke

Followers

LOCAL TIME GMT +8

Wednesday, October 7, 2009

"EXCLUSIVE " PROFILE 9W2OUT PENDEDAHAN KEJAYAAN BELIAU UNTUK DIKONGSI BERSAMA.


 Apakah rahsia disebalik kejayaan seorang Sri Kandi Perlis ini,sehingga membuatkan semua rakan tertanya-tanya,sebagai wanita bekerjaya,hobi dan juga seorang suri rumah,saya cuba mengupas rahsia disebalik kejayaan beliau yang membuktikan tiada apa yang tidak mampu dicapai apabila kesungguhan mengatasi segalanya.Kita ikuti pededahannya yang diminta oleh saya untuk dikongsi bersama.




PROFILES OF 9W2OUT

Nama penuh saya Nor Hanizar Nahar. Cukuplah jika dikenali sebagai Oja @ kak Oja. Mana – manapun boleh. Anak kelahiran negeri cantik, budaya menarik, Terengganu. Lahir 32 tahun yang lalu dan mendirikan rumahtangga dengan Hairie (9m2GET) pada Mei 2001. Dikurniakan seorang cahaya mata pada Disember 2006. Waktu itu kami berdua bergelut dengan final year di USM Minden, Penang. Sekarang bertugas di bandar diraja Perlis sebagai seorang guru.
My involvement in this hobby was 100% influenced by Hairie. I’m not a kind of talkative type especially when it comes to something which I’m not keen of. Tapi Hairie berjaya buat saya ambik RAE sehari selepas hari jadi saya iaitu pada 25 JUN 2008. I guess it was the most memorable birthday cause we are not able to celebrate it. I thought that it was an end until one day Hairie told me that he wanted to sit for the CW test. And the story of ‘dit’ and ‘da’ begin…
Kelas CW saya bermula secara x formal bila 9w2LLK (Hairie’s ex-callsign) mula hantar borang to sit 4 the exam. well, to be frank, i'm totally showing NO interest in that kind of things. Malam2 saya mula dipenuhi dengan bahasa2 'dit' & 'da'. and i keep asking myself "bila la smua ni nak berakhir?".
8.4.09 - 9w2LLK sit 4 the exam. alhamdulillah LULUS. so meaning that he'll be the new 9M2 di perlis ni la (along with 9W2YEH of course). And suddenly I was thinking to myself to be one of them.
10.4.09 - kelas formal CW saya bermula. agak mudah pada awalnya. maybe sebab saya dah biasa dengan bunyi2 dit dan da tu , so it's quite easy 4 me 2 get myself familiar with few alphabets;
e,i,s,h,t,m,o,a,n,u,d,b,v,w,g,j,p,r,k..
but still, there're lots 2 learn. well...in these few days, i keep thinking to myself that i have A VERY BIG responsibility. and as always, i'll reflect myself wether i've made a right decision...to sit for CW test. whenever i thought about it, i will feel a small pain just like from a tip of a sharp knife at my heart. it's not because i dont have faith towards my sifu, 9M2YAS, but towards myself.
the question wether i'll pass or not keep popping inside my head. i tried, sooooo hard to ease myself but still i can feel that everyone is waiting to see this YL ( XYL of 9M2GET) get through with it.
how should i describe the lesson?challenging?interesting?or both?hah..learning CW with my sifu, 9M2YAS is something that nobody can imagine.he was such a-born-patient-teacher that i've ever met. well, not to forget, my husband, 9m2get, was very supportive.but sometimes he can be the most strict sifu.
i said to my husband that i cant work under stress, my mind will get stuck. moreover, aku ada terbaca something dlm blog 9m2ar. he was like...ermmm..how should i put this...he was like 'announcing' to other station that hairi's wife is working very hard to sit for that scary-mellow exam. adoi...takutnye. also not to forget 9m2MGL’s blog which really help me in learning the CW ( thanks bang Man! )
menjelang CW test.. malam bukan lagi seperti malam2 yang biasa.... the performance was quite good.9m2get and 9m2yas said that i've reached the level that they've expected. betul ke?dunno..maybe yes since i dont realise it. there's still a lot 2 learn, practice to level up my endurance.
i wish i will succeed, i wish i'll make everyone proud of me,i wish everything will go smoothly as everyone had prayed hard for me, i wish i'll not fool myself on that day and i wish that all my wishes come true. thanks for all the doas/prayers/supports. may Allah bless us all.
7 Oktober 2009
Melangkah masuk ke SKMM @ MCMC merupakan satu perjalanan yang agak mengerikan. Ditemani dua perwira which are 9M2GET and 9M2YAS menenangkan sikit gentar. My sparing partner 9w2ZRZ masih mampu tersenyum.
Wajah-wajah yang hadir membawa seribu impian seperti saya. Tangan berpeluh-peluh walaupun diseliputi dengan aircond yang bukan sedikit sejuknya. Hairie keep on talking to me to make me endure with this nervousness. Mata saya terpejam sambil telinga menangkap bunyi-bunyian dari keyer rakan-rakan yang sedang TX. Saya berdoa agar this nightmare will end soon.
10 pagi melangkah ke bilik auditorium yang besar dan menambahkan lagi sesak di dada. Nombor indek 2002…baris paling hadapan berselang dua

7 comments:

Anonymous said...

Saya bukan saja kagum dengan kebolihan 9W2OUT lulus CW test.
Saya lebih kagun dengan anak beliau yang berumur kira kira 3-4 tahun yang bolih memahami morse code.
Dikantin MCMC anak kecil ini diberi ujian,Apabila hantar did dah dia kan kata A dan seterusnya.

Siapa yang kata morse code susah sila jumpa anak Khairi dan tanya macam mana dia belayar morse.

Tahnaih kepada semua yang lulus.Kepada yang gagal cuba lagi.

9m2rs

Anonymous said...

saya berbangga dengan cerita anda dan tahniah di atas kejayaan dan ketekunan menpelajari cw ini. saya pernah dengar seorang 9m berlobi pada xyl dia dah lebih 35 tahun ambil lesen ham tapi jawapan xyl dia ialah TAK NAK.... keep smile mamu.73 all

yongzu @ 9W2YZU said...

Tahniah sekali lagi dari saya! Sememangnya anda layak menerimanya dengan hasil usaha yang gigih yang telah ditunjukkan.

"Hendak seribu daya!"

Pembelajaran yang tidak dipaksa, minat yang bersungguh, usaha yang berterusan, kehendak yang tinggi pastinya akan membuahkan hasil yang dikehendaki!

:)

p.s Tahniah juga pada sifu2nya :)

- dari atas feri Pangkor ke Lumut

bikrayong said...

tahniah kpd anda 9w2out yg tak lama lagi akan menyarung jersi 9M. Syabas juga kpd 9m2get kerana memberi dorongan semangat untuk xyl anda sehingga beliau berjaya dgn cemerlang, walaubagaimana pun usaha yg anda lakukan itu yang menjurus kepada kejayaan anda. tahun depan kak robi pula akan menurut jejak langkah anda INSYAALLAH.

mazru(9m2mzr) said...

tahniah 9w2out..cerite begini patut selalu dinkongsikan bersama..

abstopper said...

tahniah fm 9m2mku

haninahar said...

terima kasih di atas semua ucapan tahniah.ia adalah berkat doa dan sokongan mereka yang berada di sekeliling saya.semoga pengalaman ini boleh menjadi pendorong dalam menghasilkan ramai lagi 9M.
73 de 9W2OUT