Anda pelawat yang ke

Followers

LOCAL TIME GMT +8

Tuesday, April 7, 2009

GELANGGANG CW DIBUKA LAGI SIAPA YANG BAKAL MERANGKUL 9M SETERUSNYA

Alhamdulillah gendang dah dipalu gelanggang cw dibuka kembali bagi sessi pertama
pada tahun ini tentu sekali ada antara pendekar-pendekar dari sepelusuk negara
yang menyahut cabaran pada kali ini.

Ada rakan memberikan istilah ujian ini sebagai "Pesta Menangkap Beruk" sinonim dengan ungkapan "slowly-slowly catch the monkey" eemm...yang gagal pasti kena "tokak"@digigit oleh sang beruk,pastinya bisa tokakan atau gigitan memberikan pengajaran yang mendalam,ia mampu membuatkan sesorang itu tercabar ataupun terlantar hehehehe.

Apa pun pengertian atau istilah yang dipergunakan ia merupakan suatu medan juang
bagi mereka yang mempunyai cita-cita ke suatu langkah yang paling tinggi dalam dunia ham radio.Bagi menempuh saat ini kekuatan mental adalah pada tahap tetinggi,tak salah jika saya katakan "kalau kail panjang sejengkal lautan dalam usah diduga"

Sesiapa sahaja pun mampu untuk menduduki ujian untuk seberapa kalinya,namun jika tiada persiapan sepenuhnya usahanya tak ubah seperti"menabur garam dilautan"namun tidak lah menjadi kesalahan untuk mengalami sendiri pengalaman menduduki sessi ujian cw,duit boleh dicari pengalaman harus ditempuhi sendiri betul tak?



Untuk sessi kali ini seramai 35 orang yang mendaftar,4 orang tidak hadir manakala 3orang peserta daripada pantai timur (Bentong Pahang)terlewat sekitar 30 minit dan tidak dibenarkan masuk kerana ujian sedang berlangsung.


Antara rakan ham yang turut memberikan sokongan padu kepada peserta antaranya ialah 9M2ALL,9M2AUR,9M2PEN,9M2SQL dan juga 9W2LI.Kepada Haris syabas saya dimaklumkan pada kali ini MCMC menjemput beliau menjadi pemerhati bebas....wah syoknya!! apa tidaknya sukar nak dapat peluang sebegini.Dah terlanjur berada di dalam beliau juga secara tak rasminya menduduki ujian cw kali yang ke 4 hahahaha....lulus tu nak amik 9M apa ya???
Oh ya saya dimaklumkan pada sessi ujian kali ini MCMC meletakkan speed antara 9-10wpm,ini membuktikan MCMC memberikan laluan mudah kepada peserta,telah saya katakan "mudah bagi yang telah bersedia"susah bagi yang melulu sahaja.


Teks ujian pada kali ini adalah:

KTAK AKAN LANCAR KEMPEN JIMAT TENAGA DI LAMAN MBSA SHAH ALAM PADA HARI AHAD INI.
MAJLIS AKAN BERMULA PADA JAM LAPAN PAGI ORANG RAMAI DIPELAWA UNTUK TURUT SERTA.
BANYAK ACARA TELAH DIATUR

Group nombor-nombor

88032 40521 92767 67891 29305 22564
75219 26254 53690 41043



Daripada rujukan rakan berdasarkan keupayaan penerimaan sehingga kini mereka yang disahkah lulus tak rasmi adalah:

9W2YEH-Alias (Perlis )*Anak didik 9M2PZ-Pak Manan

9W2LLK-Hairy (Perlis )*Anak didik 9M2PZ-Pak Manan

9W2PVA-Gunari (Ipoh Perak )

9W2KMU-Mustafa (Langkawi Kedah )


*Saya telah dimaklumkan setelah membuat rayuan 3 perserta yang kelewatan diberikan kebenaran untuk menduduki ujian cw seterusnya,yang pasti teks dan group nombor adalah berbeza.


Terkini-

Teks ujian cw bagi mereka bertiga adalah seperti berikut-

VVV UJIAN KOD MORSDE PADA HARI RABU.MOHON DATANG AWAL KE TEMPAT UJIAN
UNTUK JALANKAN ANDA DIBENARKAN UNTUK TURUT SERTA.UJIAN AKAN BERMULA
TEPAT JAM LAPAN PAGI.SILA AMBIL MAKLUM.

Group nombor-

40521 75219 29305
92767 53690 67891
11564 81043 88032 36154


Sehingga jam 12.43pm keputusan rasmi sessi penerimaan yang dikeluarkan oleh MCMC
adalah seperti berikut:

Yang lulus adalah:
1.9W2FCC-AZIZ
2.9W2YEH-ALIAS
3.9W2NWA-ANUAR
4.9W2PVA-GUNARI
5.9W2LLK-HAIRY
6.9W2IBR-IBRAHIM
7.9W2BYE-ARIFFIN
8.9W2KMU-MUSTAFA
9.9W2JEN-SAIFUL
10.9W2MZR-MAZRU

Terima kasih kepada 9M2ALL,9M2AUR yang menyediakan berita lintas langsung daripada
Cyberjaya.

Kepada yang berjaya,usaha anda membuahkan kejayaan, kepada yang gagal cuba lagi di lain masa.73

6 comments:

9M2PZ said...

Saya dah tunggu saat ini selamaberbelas tahun untuk melakukan revival 9m2 di Perlis man

de 9M2PZ

Anonymous said...

FYI, CW TEST IN KOTA KINABALU (08/04/2009) UN-OFFICILA RESULT :-

8/32 PASSED

1. 9W2DD
2. 9W6YON
3. 9W6RAS
4. 9W6SIP
5. 9W6JOY
6. 9W8LA
7. 9W6MYL
8. 9W6SUE

20dB Over 9 said...

9W2DD atau 9W6DD,9W2DD handle Pak Daud dekat Penang,betul ke 9W2 or 9w6??

Anonymous said...

Correction . . . 9W2DD --> 9W6DD
so sorryyyy!

Anonymous said...

tahniah!!!! to all the new 9m6 land c u there in july,73

anuar said...

corrections...
callsign for candidate no3 in the cw passing list 9w2nva is not correct..it is 9w2nwa - anuar qth kajang..kita pernah qso di 2m dengan anda dan 9m2ar..group no.6 is 11564 no8 is 36154 and no10 is 81043..i took your advice, learning speed 15/15 thanks